Hoppa till sidans innehåll

USM i Lidköping

02 SEP 2020 21:18
I Lidköping hade vi två deltagare från Näset, Olle och Philip. Både gjorde bra ifrån sig.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2020 21:18

Rapport från USM i Lidköping
Då var USM i (Lidköping) sprint avklarad. Vi hade ökat antalet kanotister med 100% i år. Var riktigt skoj att vara lagledare för 2 st. 🙂 Olle körde sitt första SM i kanot någonsin. På lördagen var det 200m som gällde. Han startade med ett kanon fint lopp i sitt försök med att komma 2:a sedan följde han upp med ett 2 sek bättre lopp i mellanheatet. Tyvärr så var motståndet lite tuffare där. Han kom 7.a. Så det blev en B-final. Där kom han in på en finfin 4:e plats. Tyvärr så vaknade han med ont i halsen på Söndagen så det blev inget långlopp för han. Bra kört och vi ser fram emot Södertäljetävlingen.
Philip hade en riktigt bra helg. Han vann både försök och mellan heat på 200m. Sedan såg vi att en kille från Jönköping hade paddlat jättebra oxå. Vi visste att det skulle bli jämnt. Vi såg att det skulle stå mellan 3-4 kanotister. Det var ett av de mest spännande race jag sett. Det slutade med att Viktor från Jönköping vann med 0,02s. Det var ca 4-5cm på målfotot hörde vi. Men Philip var nöjd ändå.
På Söndagen var det långlopp på schemat. Det var en kille som vaknade med en revansch lusta utan desslike kan jag säga. Det var ca 30 kanoter på den smala Lidan så alla höll andan att starten skulle gå bra. Det blev inte så spännande. Philip tog starten och stack iväg De kämpade bakifrån men det var förjäves. Så sammanlagt blev det 1 guld och 1 silver för NPK
Man kan se hela tävlingen på Youtube här: https://www.youtube.com/channel/UC3OfPBRYybKvJSLnmTBQgTg
Text och bild: Palle Josefsson

 

Skribent: Nico Hengst
Epost: Adressen Gömd

Ullmax - Stöd NPK

 

Näsets PK i
sociala medier

Näset paddlarklubb på Facebook

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Näsets PK - Kanot
Alfred Gärdes väg 110
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403488, 031402237
E-post: This is a mailto link

Se all info