Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träningsformer


Nedan följer en beskrivning av de olika träningstyper som förekommer inom Motionssektionen.  För att se när en viss träning äger rum tittar du i Kalendern.

Motionsträning

Motionsträning är "grundformen" av träning för vuxna på NPK. Den äger rum på måndag- och onsdagkvällar under den ljusa årstiden och på helgerna under den mörka årstiden.

Under motionsträningen paddlar du i en klubbkajak eller med egen kajak, läs mer om vilka krav som gäller. Notera att du måste ha genomfört ett godkänt motionsprov för att få paddla på Delsjön. Läs mer under öppethållande om när du kan genomföra provet.

Intensivpass

Måndagar och onsdagar körs träningspass då t.ex. intervallträning genomförs. Du behöver inte vara elitidrottare för att vara med utan målet är att personer med olika konditionsnivå skall kunna träna gemensamt på denna träning. Den som vill paddla själv kan givetvis göra det istället.

Teknikpass och Videoklinik

Några gånger per år genomförs teknikpass och videoklinik under träningspass på sjön. 

Teknikklinik med bl.a. teori, teknikgenomgång i paddelmaskin och videoinspelning på sjön. Kliniken riktar sig till paddlare som redan kan grundtekniken men vill förfina detaljer. För paddlare som vill lära sig grundläggande paddelteknik hänvisas till Teknikpassen till att börja med.  Tider anslås i klubbhuset med en anmälningslista. Begränsat deltagarantal.

Ungdomsträning

På tisdag- och torsdagkvällar samt på söndagar tränar NPKs Ungdom/Tävlings sektion. De har då förtur till kajaker, paddlar och annan utrustning. Det brukar dock alltid finnas kajaker kvar så för abitiösa motionärer finns det möjlighet att träna även vid dessa tillfällen. Innan du tar ut en kajak bör du stämma av med den ledare/instruktör som är ansvarig.

Uppdaterad: 27 OKT 2015 19:36 Skribent: Oscar Celsing

Ullmax - Stöd NPK

 

Näsets PK i
sociala medier

Näset paddlarklubb på Facebook

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Näsets PK - Kanot
Alfred Gärdes väg 110
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403488, 031402237
E-post: This is a mailto link

Se all info