Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2014


Verksamhetsberättelse NPK 2014

Verksamhetsåret 2014 

2014 har varit ett innehållsrikt år för klubben några höjdpunkter:

  • EM silver i surfski till Emma Levemyr.
  • Ungdomarna tränade bra, bl a tog Yrla brons på maraton SM
  • NPK arrangerade Västgöta Cup 2014 och ungdomarna gjorde goda insatser.
  • Nya SM och NM medaljer till NPKs duktiga veteraner
  • Nya hygiendelen och blev klar under 2014.

År 2014 var en lyckad säsong med väl fungerande verksamhet. Vi kunde nu utnyttja våra nya lokaliteter, dessutom gjorde den fina sommaren sitt för att höja stämningen.

Redan starten lovade gott då isen redan gick upp lagom till årsmötet, tisdagen vecka 8.Om man så ville kunde man paddla fram till jul.

Medlemsantalet har under dessa förutsättningar ökat och vi är nu ca 300 medlemmar.

Två motionskajaker, en K1:a och en K2:a har köpts under året. 40 st nya flytvästar och 60 st. canadensarpaddlar har också köpts under året.

Klubbhusets hygien del invigdes under våren även anpassningen av gränssnittet mellan gamla huset och tillbyggnaden vilket utfördes vintern-våren 2014.

Många positiva omdömen om den nya och väl fungerande hygiendelen har kommit. Vi ser också hur träningen har blivit mer attraktiv och att fler har tränat under säsongen jämfört med tidigare. Vi ser också att det är mer aktivitet vintertid vilket förmodligen beror på att vi numera har varmt i hela huset till en lägre kostnad än tidigare. Den nya bastun står för en betydande del av den ökade trivseln.

Givetvis firades detta med ett gediget kalas.

Kanotister från andra klubbar har frågat oss hur det är möjligt att NPK kan bygga detta. Svaret är enkelt; det beror på våran organisation och medlemmars engagemang. Alla som vill förädla våra lokaler, bidrar med smått som stort, det är det som är styrkan och hemligheten med NPK. 

Även slutregleringen av bergvärmeinstallationen landade på 2014.

Relativt omfattande omläggningar av el-, kallvatten-, varmvatten- och ventilationssystemen genomfördes.

Under våren revs gamla duschrummen ut. Vi får fundera på vad det ska bli där i framtiden.

Vi fick även en rejäl midsommarbuffe, då Carl-Magnus dukade upp efter kanotorienteringen. Likaså fick vi entra Carl-Magnus lussebuffe vid det traditionella lussefirandet. Nivån på dessa tillställningar överträffade alla tidigare år.

Medlemmarnas insatser i bemanningen, en väl fungerande organisation, bokningssystemet, satsningarna på byggnaderna, väl underhållna kanoter m.m. är grunden till den goda ekonomin.

Den omfattande verksamheten sliter på kanoter och byggnader och omfattande kanotköp, underhåll på kanoter och övrigt underhåll på byggnader m.m. kommer att behövas kommande år. Närmast ligger nu de gamla hygienutrymmena som kan konverteras till annan användning. Under året har vi börjat fundera på detta. Slitage på grund av att vi är aktiva måste ses som positivt.

 

Ungdomssektionen 
Kick off inför 2014 
I mars gick den årliga Kick-offen med Bowlingturnering av stapeln för att samla ihop ungdomarna och kicka igång oss inför den nya säsongen. 
10 tävlingssugna ungdomar träffades och hade roligt tillsammans. 

1

 

Kanotskolan 

Sommarskolorna 2014 var som vanligt proppfulla med pigga ungdomar mellan 9-13 år som ville prova på att paddla med oss. 
Avslutning för Kanotskolorna i Västsverige där alla deltagare i Västsveriges kanotskolor för ungdomar under sommaren 2014 hölls hos oss på Näsets Paddlarklubb och Annelie och Lennart 
roade ungdomarna med skattletartävlingar både på land och på sjön, lika populärt som alltid. 
I anslutning till detta evenemang hölls även finalen i den regionala serien av ungdomstävlingar som pågått under sommaren, Västgöta Cup där vi i år hade med 10 ungdomar. 
De vuxna fick sedvanlig information om vad som krävs av en kanotförälder och hölls av våra ledare. 
Träning för ungdomarna 
Under paddlingssäsongen, april till och med september, tränade ungdomarna i grupp som delades ute på sjön då vi var ca 3-4 ledare per tillfälle som alla hade hand om sin ”egen” grupp. 
Vi har utökat tränarstaben och i år har vi varit Henric Flodin, Sven Abrahamsson, René Jakobi, Lennart Johansson och Anqi Hill. Tillskott inför 2015 har vi vår tidigare tävlande Anton Einer. Ett uppskattat och imponerande inslag var när Isak Johansson var med oss och visade hur man skall tänka och agera vid starter. 

Under året har det hänt mycket under ungdomsträningen och de har utvecklats under säsongen och vi har även varit ute på fler och större tävlingar. Ungdomarna har tagit steget 

ut i fullblodsracers och är öppna och ivriga på nya utmaningar. Nytt för året är att vi haft gäst tränande ungdomar hos oss, bl a hade vi Tina 16 år från Teheran, 24 skidande ungdomar och en hel skolklass från Kålltorpsskolan. 

Årets sista träning hölls på Luciafesten den 12:e december med några tappra ungdomar och Henric Flodin som ledare. 

Tävling för ungdomar 
Ask och Yrla var med på SM i Marathon i Malmö därefter åkte vi till DM i Bengtsfors och SUC final i Lidköping,

Under övrig tid på året har vi haft ungdomsträning i kanothuset två kvällar i veckan. Eftersom kanot är en allsidig sport, tränas både styrka och kondition under vinterhalvåret, klubbens nya gym kommer då väl till pass. 

2015 ligger inför oss och vi har tävlingsprogrammet som guide hur vi skall planera träning och tävling inför året. 

2

3

Ask och Yrla på Maraton SM i Malmö där himlen öppnade sig för en hel helg, medaljplats blev det för klubbens yngsta SM deltagare. Grattis!! 

 

4

5

Stolt K4 (D14) på väg ut till starten på DM i Bengtsfors och hela glada gänget som var med, Sofie, Yrla, Matilda, Emilia och Ask. 

6

Luciatåget 

Är en kär tradition och även i år fick vi höra skönsång med traditionella och otraditionella julsånger. Nästa år skall det dock övas lite merJ
Efter en alltid så fin julbuffé arrangerad av Carl-Magnus kom självaste Tomten på besök och delade ut välförtjänta klappar till alla de yngre NPK:arna. Sammantaget känns 2014 som ett MYCKET bra paddelår inom ungdomssektionen! 

Ungdomskursen – Crash course i kajakpaddling 11-19 år

Kul att föräldrar detekterat att det finns en paddelkurs i Delsjön som de kan skicka iväg sina ungdomar till som en sommaraktivitet.  Tre gånger kl 15-17, veckan före och i veckan efter midsommar kommer ungdomarna för egen maskin hela vägen från hemmet och till NPK.

I somras hade vi åtta deltagare där några startade hemifrån redan på morgonen för att packa och cykla hela vägen, efter paddling med eller utan frivilliga bad och mack- fikan stannade de kvar och badade resten av dagen vid klubben.

Sommarens ösregn bjöd även på äventyrliga paddlingar eller uppskattade inneträning i gymmet.     

Ungdomsledare Eva-Li Saarväli hälsar unga och äldre ungdomar välkomna Sommaren 2015

Måndag 15, Onsdag 17, Torsdag 18 juni samt Måndag 22, Onsdag 24 juni, Torsdag  25 juni 2015.

Surfski

Många medlemmar har deltagit i Svenska surfskicupen.

På damsidan gick det bäst där Emma Levemyr vann surfskicupen.

Emma tog även SM guld på Seamasters.

Hon kryddade året med EM silver i sin åldersklass D35-40 (5a totalt).

Veteraner Tävlingar/träning säsongen 2014

Is och vinter är ju något som påverkar våra kanotisters möjligheter till träning på vatten, men i år så var vädret under senare delen av vintern så pass varmt så isarna släppte redan under den senare delen av vintern vilket innebar att vårträningen på vatten kunde starta ovanligt tidigt.

Senare i april så deltog några veteraner även i det svenska lägret i Flämslätt där både teknik och fysik slipades till.

Vidare hemma i Delsjön har detta förädlats ytterligare med regelbundna träningspass i kajak 3 dagar i veckan. Många tränar mer och kompletterar även med löpning och styrka under säsong.

I Delsjön har träningsgruppen som tränar tillsammans pendlat mellan 20-30st som aktivt kör ett mycket varierat träningsprogram under ledning av Henric Flodin.

Veteranerna har också under året deltagit med ett stort antal tävlande i ett flertal tävlingar runt om i landet. I år har många dessutom deltagit i många surfski lopp i havet, vilket kanske just nu är den disciplin som ökar mest runt om i landet.

På grund av det fina tränings upplägget och att vi sporrar varandra på träningen så har resultaten inte uteblivet. Nedan har jag tagit ut några resultat ifrån de olika mästerskaps tävlingarna vi deltagit i.

Svenska mästerskapen i Maraton i Malmö 2014 deltog 8st kanotister och

Medalj skörden för Näsets Paddlar Klubb blev i K1, 1 Guld, 1 Silver och 1 Brons.

Medaljörer var Jens Thorild (guld) , Stefan Andersson (silver) och Anders Rylander (brons). I K2 fick paren Jens Thorid/Sven Abrahamsson och Stefan Andersson/Håkan Andersson ett silver var.

Racing SM i Jönköping 2014 deltog 3st kanotister och medaljskörden för Näsets Paddlar Klubb blev 1 guld, 2 silver, 1 brons för Jens Thorild och 4 silver för Stefan Andersson.

Nedan har jag även tagit med resultatet av årets veteranscups resultat 2014 och här kan man se en liten försämring av både i resultat och antal deltagande i de olika loppen och att våra damer saknas i resultatlistan även i år. Här har vi en utmaning inför 2015.

5

 

Uppdrag och Ansvarsområden

 2014

 

NPK:s styrelse

 

 

Ordförande

Gunnar Castmo

 

Vice ordförande

Ann-Christin Hill

 

Kassör

Carl M Isaksson

 

Sekreterare

Stefan Andersson

 

Ledamot 

Henric Flodin

 

Ledamot 

Håkan Andersson

 

Ledamot 

Matilda Hed

 

Ledamot 

Niklas Andersson

 

 

 

 

Revisorer

Per-Ove Flodin

 

 

Rikard Fredriksson

 

 Revisorer supl

Jens Thorild

 

 

 

 

Valberedning

Eva-Li Saarväli 

 Sammankallande

 

Cecilia Djurle

 

Förvaltning av byggnader och material

Carl Magnus Isaksson

Fastighet, Delsjön

 

Anders Almgren

 

 

Conny Nyden

 

 

Lars Nordhed

 

 

Daniel Otterberg

 

 

Hampus Winroth

 

 

Mikael Jansson

 

 

Arne Quappen

 

 

Henrik Axelsson

 

 

Svetosar Spasic

 

 

Niklas Andersson

 

 

Lars Hansson

 

 

Roger Skoglund

 

Fastighet, Smitten

Linnea Kaiser

 

Gym

Lars Nordhed

 

 

Henric Flodin

 

Inre miljö

Pia Andersson

Prylar inomhus, anslagstavlor, kök m.m.

Resning filter, brunnar, silar mm

Gustav Ringström

 

Yttre miljö

V.A. Kant

Miljön utanför klubbhuset.

Sophnantering

V.A. Kant

Källsorteringen

Miljöansvarig

Elin Lindberg

 

Tvätta städprylar

Patric Pettersson

Tvättar städprylar, handdukar mm

 

Peter Svensson

 

Paddlar, kajakhallar, torkrum ordning

Ulf Karlsson

Klubbens och privata prylar på rätt plats.

Kajakplatser

Lars Hermansson

Fördela kajakplatser efter styrelsen beslut.

Nycklar

Conny Nyden

Dela ur nycklar efter styrelsen beslut.

Städmaterial

Anders Almgren

Att städmateriel finns och funkar.

Kajakunderhållsgrupp

Pedro Pontes

Samordnar kajakunderhållet.

 

Hampus Winroth

 

 

Rikard Ekehed

 

 

Marcus Gustafsson

Paddlar mm

 

Anders Rylander

 

 

Nils Dahlman

 

Släpet

Maria & Staffan Neth

 

 

 

 

Administration/ information

 

 

Bokförare

Jacob Hallén

Genomför klubbens bokföring

Räkningsbetalare 

Fredrik Karström

Betalar klubbens räkningar

 

Malin Larsson

 

 

Simon Isaksson

 

Verifikatskrivare

Annelie Andersson

 

Verifikatskrivare

Lotta Egnell

 

Webansvarig

Mikael Bernstén

Hemsidan

Databas 

V.A. Kant

Sköta och utveckla databasen.

Medlemsregister / Bemanningslistor

Christofer Fredriksson

 

Försäkringar

Camilla Vargman

Klubbens försäkringar

Posttömning

Styrelsen

Sortera posten samt meddelar berörda.

Livsmedel

Matilda Hed

Gör fikainköp

 

Cecilia Djurle

Gör fikainköp

 

Lena Henriksson

Gör fikainköp

"After Work" 

Katrin Olofsson

sammordnar div. sociala sammankomster

 

Pedro Pontes

 

Uthyrningen 

STYRELSE

Samordning uthyrningsverksamheten.

Pengatömning

Styrelse

 

För- och eftersäsongsbemanning

Sten Hulten

 

Dricka- och godisinköpare

Jörgen Andersson

 

Infor.material och kundfrågor via mail

Göran Schmidt

 

Ekonomi, gör verifikat, betalar löner m.m.

Anders Andersson

 

Canadensarunderhåll

Lars Nilsson

 

Canadensarunderhåll

Michael Ström

 

 

Janne Spasic

 

Dator underhåll

Per Lindström

 

Träning

 

 

Sammankallande

Håkan Andersson

 

Undgdomsträning

Henric Flodin

 

 

Sven Abrahamsson

 

 

Rene Jakobi

 

Kanotskola

Ann-Christin Hill

Samordna kanotskolan.

Träningsprogram seniorer

Henric Flodin

 

Elevbokare kanotskola

Ann-Christin Hill

 

Närvaroadministration

Håkan Andersson

Samordna närvarokortsadministrationen

Reklam Anna Cikorska  
  Jens Thorild  
  Emma Levemyr  

Utbildning/kurser

 

 

 

Johan Söderström

Administration elever

 

Mikael Bernsten

 

 

Martin Bjurfors

 

Tävling

 

 

Tävlingssammankallande

Stefan Andersson

 

Ekonomi 

Anneli Johnasson

Tävlings ekonomi.

Långfärd

 

 

Sektionsledare

V.A. Kant

Leder långfärdsverksamheten.

 

V.A. Kant

 

Ekonomi

V.A. Kant

 

Gräsklippningsdivisionen

Peter Wäli

 

 

Jon Rasmussen

 

Tvättrums ansvariga

Ulrika Johansson

 

 

Fredrika Georgson

 
Bassängträning Martin Bjufors  

  

 

NPK-styrelse 2015-02-06

Uppdaterad: 29 JAN 2018 07:12 Skribent: Gunnar Castmo

Ullmax - Stöd NPK

 

Näsets PK i
sociala medier

Näset paddlarklubb på Facebook

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Näsets PK - Kanot
Alfred Gärdes väg 110
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403488, 031402237
E-post: This is a mailto link

Se all info