Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2015


Verksamhetsberättelse Näsets Paddlarklubb 2015

 

2015 har varit ett innehållsrikt år för klubben, några höjdpunkter:

  • Emma Levemyr blev bästa européer och VM 7:a i surfski, hon vann också Svenska Surfskicupen  2015 samt Seamasters
  • Ungdomarna tränade bra, bl a tog Yrla silver på maraton SM och vann SUC
  • NPK arrangerade Maraton tävling.
  • Nya SM medaljer till NPKs duktiga veteraner
  • Ungdomsgruppen har blivit lite större under säsongen

År 2015 var en lyckad säsong med väl fungerande verksamhet. Värmen lät vänta på sig men det fina vädret på sensommaren och hösten höjde stämningen.

Starten lovade gott då isen gick upp tidigt. Om man så ville kunde man paddla fram till jul.

En K2:a, en Vajda, lite kajaktillbehör och en canadensare har köpts under året.

Klubbhusets tillbyggnad har nu varit i drift i två säsongen och har fungerat väl. 
Vi ser också hur träningen har blivit mer attraktiv under höst vinter och vår, vilket förmodligen beror på att vi numera har varmt i hela huset och det till en lägre kostnad än tidigare, så investeringen i en värmepump kommer betala sig både ekonomiskt och med ökad trivsel. Den nya bastun står för en betydande del av den ökade trivseln.

Vi fick även en rejäl midsommar buffé, då Carl-Magnus dukade upp efter kanotorienteringen. Senare på hade vi Höstupptakt med stafett och middags-buffé . 
Likaså bjöd Carl-Magnus in till lusse-buffé vid det traditionella lussefirandet. Nivån på dessa tillställningar överträffade som vanligt tidigare år.

Medlemmarnas insatser i bemanningen, en väl fungerande organisation, bokningssystemet, satsningarna på byggnaderna, väl underhållna kanoter m.m. är grunden till den goda ekonomin.

Den omfattande verksamheten sliter på kanoter och byggnader och omfattande kanotköp, underhåll på kanoter och övrigt underhåll på byggnader m.m. kommer att behövas kommande år.

Närmast ligger nu de gamla hygienutrymmena som kan konverteras till annan användning. Under året har vi börjat fundera på detta.

Slitage på grund av att vi är aktiva måste ses som positivt.

Verksamhetsberättelse Ungdomssektionen 

Vi börjar som vanligt med en Kick off och för 2015 var vi på Strike Bowling i Gamlestan

Vi gör varje år en Kick-off med Bowlingturnering för att samla ihop ungdomarna och kicka igång oss inför den nya säsongen, denna gång var vi i Gamlestan med efterföljande middag. 
12 tävlingssugna ungdomar träffades och hade roligt tillsammans. Vandringspokalen behölls av flickorna Asterling som också innehade den året innan.

 1

 

Vårläger 2015

Nytt för året var att Ungdomssektionen åkte iväg på ett eget vårläger i form av ett träningsläger till Rostock i Tyskland som var mycket läro-/och tränings rik, dagarna började med morgonfys kl 07.00 med en joggingtur och lite lek i stan och därefter 2 paddelpass per dag och efter veckans 9 mil i kroppen var alla ganska möra. Vi var där mellan 4/4 till 10/4 och hade förväntat oss några grader varmare än hemma men där hade vi fel. En krispig vecka blev det.

 2

 

Kanotskolan 

Sommarskolorna 2015 var fullbokade med pigga ungdomar mellan 9-13 år som ville prova på att paddla med oss. Ledarbemanningen bestod av våra egna ungdomar som även deltagit i Sisu’s kurs Plattformen för unga ledare för att få lite grund i sitt arbete med att inspirera nya paddlare.
 
Träning för ungdomarna 

Träningarna har vi som vanligt varje tisdag och torsdag, under vintersäsongen har det varit styrkegym med Henric Flodin och under paddlingen har Sven hållit i programmet och vi har nästan varit 4 ledare vid varje tillfälle så att alla nya och gamla får den träning de behöver. Upplägget känns stabilt och optimalt, vi kan dock ta hand om fler ungdommar och det jobbar vi på hela tiden.

Tävling för ungdomar 

2015 var året då Näset stack ut på tävlingskartan i kanotsverige, vi hade deltagare på alla 6 deltävlingar i SUC, vi var med på alla 3 Västgöta-Cup och även vår egen Maratonpremiärtävling

Årets sista tävling på DM i Kungälv kändes det som vi avslutades med flaggan i topp.

Näset är med bland topp 10 i SUC med alla våra tävlande och det resulterade även till den fina utnämningen Årets entré, vilket vi är otroligt stolta över! 

 3

Luciatåget 

Traditionen med lucia hölls som vanligt i Carl-Magnus regi och när maten var avklarad kom vårt fina luciatåg där vi hade 10 fina ungdomar som sjöng ett medley av julsånger. Så klart kom även Tomten på besök och delade ut välförtjänt energi i fast form. 4

Sammantaget känns 2015 som en mycket lyckad säsong för Näsets Paddlarklubbs Ungdomssektion och vi ser fram emot vad 2016 har framför oss.

Ledarna genom Anqi

 

Crash-Course 2015

Crash-course hade totalt tolv ungdomar och gick veckan före och veckan efter midsommar. Uppskattat var de extra tillfällen som tillkom när också nya ungdomar ville bada med kajaker.

Målgruppen för crash-coursen är föräldrar som vill få sina ungdomar att göra en sommaraktivitet och ta sig dit för egen maskin. 

Eva-Li

 

Havspaddling

Havsturer har genomförts under säsongen.  Både kortare och längre.  I början av sommaren i ganska kallt väder, länge undrade vi om det skulle bli någon sommar? Vi hade en fin julitur på Åland på vilken vi klarade oss i stort sett helt utan regn, men var var värmen? 5

Åland

Till sist kom sommaren och vi hade några fina varma dagar i Kosterskärgården.6Kosterskärgården

Under året har också diskussionerna om vad vi vill med havspaddlingen i framtiden tagit fart. Vi hoppas på att det ska ge ett mer omfattande aktivitetsprogram 2016.

Nybörjarkurser

Som vanligt genomfördes klubbens eftertraktade nybörjarkurser både i maj och på sensommaren. Många nöjda kursdeltagare fick blodad tand för paddling. Flera kursdeltagare har dessutom klivit in i klubbverksamheten vilket är mycket glädjande. Kursledare har också utvecklat sig i sin roll som kursledare.

 

Veteraner Tävlingar/träning säsongen 2015                                

Is och vinter är ju något som påverkar våra kanotisters möjligheter till träning på vatten men i år så var vädret under senare delen av vintern så pass varmt så isarna släppte redan under den senare delen av vintern vilket innebar att vårträningen på vatten kunde starta ovanligt tidigt.

Senare i april så deltog några veteraner även i det svenska lägret i Flämslätt där både teknik och fysik slipades till.

Vidare hemma i Delsjön har träningsformen förädlats ytterligare med regelbundna träningspass i kajak 3 dagar i veckan. Många tränar mer och kompletterar även med löpning och styrka under säsong.

I Delsjön har träningsgruppen som tränar tillsammans pendlat mellan 20-30st som aktivt kör ett mycket varierat träningsprogram under ledning av Henric Flodin.

Veteranerna har också under året deltagit med ett stort antal tävlande i ett flertal tävlingar runt om i landet. I år har många dessutom deltagit i många surfski lopp i havet, vilket kanske just nu är den disciplin som ökar mest runt om i landet.

På grund av det fina tränings upplägget och att vi sporrar varandra på träningen så har resultaten inte uteblivet.
Nedan har jag tagit ut några resultat ifrån de olika mästerskapstävlingarna vi deltagit i och där resultatet för Emma Levemyr som blev VM sjua i Surfski på Tahiti sticker ut.

 7

På Racing SM i Nyköping 2015 deltog 3st kanotister (veteraner) och medaljskörden för Näsets Paddlar Klubb blev i K1 1 guld, 1 silver, 1 brons för Jens Thorild och 3 guld,1 silver för Stefan Andersson och 1 silver för Anders Rylander.

För K2 paret Jens Thorild / Anders Rylander blev det 2 guld och 2 brons.

På Svenska mästerskapen i Maraton i Oxelösund 2015 deltog 1st kanotister (veteraner) och medaljskörden för Näsets Paddlar Klubb blev i K1 1 Guld för Stefan Andersson.

Nedan finns resultatet av årets veteranscups resultat 2015 och nytt för i år är att cupen är uppdelad i de som är yngre än 60 och 60 år eller äldre.

 

-60 Cupen

 8

 

60+ Cupen

 9

Svenska Surfskicupen 2015

 

Damer

   

Pos

 

Poäng

1

Emma Levemyr Näsets Paddlarklubb

540

3

Hanna Höij Stockholms Kajakklubb

514

2

Sofia Bågenhammar Malmö Kanotklubb

449

Herrar

   

Pos

   

1

Tommy Karls Örnsbergs Kanotsällskap Nordic Kayaks

540

2

Ola Ström Malmö Kanotklubb

462

3

Magnus Siverbrant Kungälvs Kanotklubb

446

11

Jakub Cvach Näsets Paddlarklubb

284

15

Jens Thorild Näsets Paddlarklubb

261

21

Peter Svensson Näsets Paddlarklubb

144

27

Joel Eriksson Näsets Paddlarklubb

123

33

Lars Hermansson Näsets Paddlarklubb

80

34

Pedro Pontes Näsets Paddlarklubb

78

 

Mvh Stefan Andersson
Uppdrag & Ansvarsområden samt Lediga uppdrag

 

Uppdrag 2015

NPK:s styrelse

     

Ordförande

Gunnar Castmo

 

 

Vice ordförande

Ann-Christin Hill

 

 

Kassör

Carl M Isaksson

 

 

Sekreterare

Stefan Andersson

 

 

Ledamot 

Henric Flodin

 

 

Ledamot 

Niklas Andersson

 

 

Ledamot 

Anders Rylander

 

 

Ledamot 

Rene Jakobi

 

 

 

 

 

 

Revisorer

Per-Ove Flodin

 

 

 

Rikard Fredriksson

 

 

Revisorer supl

Jens Thorild

 

 

 

 

 

 

Valberedning

Eva-Li Saarväli 

 Sammankallande

 

 

Peter Wäli

 

 

 

   

 

 Underhåll Delsjön

 Medlem

 Beskrivning

 Ansvarig från styrelsen

Förvaltning av byggnader och material

Carl Magnus Isaksson

Fastighet, Delsjön

CMI

 

Anders Almgren

 

 

 

Conny Nyden

 

 

 

Lars Nordhed

 

 

 

 

 

 

 

Hampus Winroth

 

 

 

Mikael Jansson

 

 

 

Arne Quappen

 

 

 

Henrik Axelsson

 

 

 

Svetosar Spasic

 

 

 

Niklas Andersson

 

 

 

Lars Hansson

 

 

 

Ronny Rådegren

 

 

Fastighet, Smitten

Linnea Kaiser

 

Anders 

 

Jon Rasmussen

 

 

Gym

Lars Nordhed

Utrustning och inköp

Rene

 

Henric Flodin

 

 

Gym städning

Mats Eriksson

Håller fint i gymet

Rene

 

Mason de Landes

 

 

 

Kent Vahlen

 

 

 

Angelica Edvardsson

 

 

Duschrumsansvariga

Sandra Almgren

 Städa Duscharna

CMI

 

Jonas Awsy

 

 

Inre miljö

Pia Andersson

Tavlor, mm

Gunnar

Rensning filter, brunnar, silar mm

Gustav Ringström

 

Rene

Tvätta städprylar

Patric Pettersson

Tvättar städprylar, handdukar mm

Stefan

 

Peter Svensson

 

 

Kajakhallsansvarig

Ulf Karlsson

Ordning och reda i kajakhallarna

Anqi

Kajakplatser

Lars Hermansson

Fördela kajakplatser efter styrelsen beslut

Anqi

Nycklar

Conny Nyden

Dela ur nycklar efter styrelsen beslut

Gunnar

Städmaterial

Anders Almgren

Att städmateriel finns och funkar.

Niklas

Kajakunderhållsgrupp

Pedro Pontes

Samordnar kajakunderhållet.

Niklas

 

Marcus Gustafsson

 

 

 

Anders Rylander

 

 

Släpet

Maria & Staffan Neth

Underhåll, besiktning

 

Gräsklippningsdivisionen

Peter Wäli

Klipper gräset runt klubbhuset

Anqi

Torkrumsansvariga

Ulrika Johansson

Håller ordning i torkrummet

Henric

 

Fredrika Georgson

 

 

Köksansvariga

Johanna Ulmanen

Håller ordning i köket

CMI

 

Åsa Vesterlund

 

 

Flytvästunderhåll

Daniel Spasic

Lagar och underhåller flytvästar

Anqi

 

Kerstin Spasic

 

 

Tomburkar

Gunnar Hansson

Pantar tomburkar

 

 

 

 

 

 Administration/ information

 Medlem

 Beskrivning

 Ansvarig från styrelsen

Ekonomisystem

Jacob Hallén

Genomför klubbens bokföring

CMI

Räkningsbetalare

Fredrik Karström

Betalar klubbens räkningar

CMI

 

Malin Larsson

 

 

 

Simon Isaksson

 

 

Verifikatskrivare

Claes Anneling

Stansar in betalningar från PG

CMI

 

Marie Anneling

 

 

 

Louise Vinberg

 

 

 

Björn Vinberg

 

 

Försäkringar

Camilla Vargman

Klubbens försäkringar

Anders

Posttömning

Styrelsen

Sortera posten samt meddelar berörda.

Henric

Fikainköpare

Matilda Hed

Ser till att kylen är fylld

Anders

 

Cecilia Djurle

 

 

 

Lena Henriksson

 

 

"After Work" 

Pedro Pontes

Sammordnar div. sociala sammankomster

Anders

Reklam

Anna Cikorska

Reklamuppsättare för uthyrning/kurser

Anders

 

Emma Levemyr

 

 

 

Annalena Axelsson

 

 

 

 

 

 

 Uthyrningen

 Medlem

 Beskrivning

 Ansvarig från styrelsen

Uthyrningen 

Styrelsen CMI/Ordf.

Samordning uthyrningsverksamheten

 

För- och eftersäsongsbemanning

Sten Hulten

 

CMI

Dricka- och godisinköpare

Jörgen Andersson

 

Niklas

Infor.material och kundfrågor via mail

Göran Schmidt

 

Gunnar

Ekonomi, gör verifikat, betalar löner m.m.

Anders Andersson

 

Gunnar

Canadensarunderhåll

Michael Ström

Samordnar canadensarunderhållet

Niklas

 

Janne Spasic

 

 

 

Svetosar Spasic

 

 

Dator underhåll

Per Lindström

 

Niklas

 

 

 

 

 Träning

Medlem

 

 

Sammankallande

Håkan Andersson

 

Henric

Undgdomsträning

Henric Flodin

 

Henric

 

Sven Abrahamsson

 

 

 

Rene Jakobi

 

 

 

Ann-Christin Hill

 

 

Träningsprogram seniorer

Henric Flodin

 

Henric/Niklas

Vinterträningsprogram seniorer

Niklas Andersson

 

Henric/Niklas

Närvaroadministration

Håkan Andersson

Samordna närvarokortsadministrationen

Anqi

 

 

 

 

 Utbildning/kurser

 Medlem

 Beskrivning

 Ansvarig från styrelsen

Kursansvarig

Christofer Fredriksson

Samordnar kurserna

Anders

Bassängträning

Martin Bjufors

 

Anqi

 

 

 

 

 Tävling

 

 

 

Tävlingssammankallande

Stefan Andersson

 

Stefan

Ekonomi 

Anneli Johansson

Tävlings ekonomi

Stefan

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Ullmax - Stöd NPK

 

Näsets PK i
sociala medier

Näset paddlarklubb på Facebook

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Näsets PK - Kanot
Alfred Gärdes väg 110
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403488, 031402237
E-post: This is a mailto link

Se all info